poniedziałek, 3 stycznia 2011

Przepis na schab z bryndzą

Dziś na obiad przygotuję schab z bryndzą. Danie szybkie, proste i smaczne.
Przepis na schab z bryndzą.
Świeży schab bez kości kroję w plastry, które następnie biję tłuczkiem do mięsa dokładnie tak jak na kotlety. Potłuczone plastry przyprawiam solą i pieprzem, po czym wkładam na środek każdego kotleta łyżeczkę sera bryndza, (jeżeli nie macie akurat bryndzy to może być na zastępstwo ser feta). Kotlety zawijamy jak dewolaje i optaczamy w mące następnie w jajku i kolejno w bułce tartej. Panierowanie powtarzamy jeszcze raz pamiętajac o tym aby panierkę delikatnie ugnieść. Przygotowane kotlety smażymy na małym ogniu w głębokim tłuszczu.
Dodatki do kotleta - według uznania. Ja akurat do tego bardzo lubię warzywa na parze.
Smacznego...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz